Localitatea Sovata este amplasata in partea rasariteana a Depresiunii Transilvaniei, la poalele Muntilor Gurghiului, la granita estica a judetului Mures, in zona de sus a Tarnavei Mici. Cazare Sovata. Este localitatea cea mai mare a Dealurilor pe Saraturi. Se gaseste la o altitudine de 520 m deasupra nivelului marii, in valea raurilor Ihod, Sebes si Sovata. Stancile de sare supraterane ale saraturilar din Sovata sunt cunoscute sub denumirea de Muntele de Sare. Sarea era exploatata din subteran deja din timpul romanilor. Cazare pensiuni, Cazare vile, Cazare in Sovata Bai.

Baile Sovata sunt pentru prima data amintite din secolul XVI. Prezinta o nuanta specifica lacurile sarate, de dolina: Lacul Ursu, Alunis, Rosu, Verde si Negru. Dintre cele de mai sus amintite, cel mai important este Lacul Ursu, cel mai mare lac de dolina si de baraj din Romania. Cel mai vechi este Lacul Negru, care s-a format probabil intro mina romana parasita. Lacurile Negru si Rosu au nu numai apa ci si namolul cu efect terapeutic. Lacul Ursu s-a format in 1875: in urma unei ploi torentiale, raurile curgand de pe Muntii Cireselu s-au umflat, iar apa adunandu-se la poalele Muntilor Zoltan s-a transformat in lac, fiinca o dolina ce a cazut a inchis calea raurilor. Lacul inconjurat cu paduri de brad, stejar si fag, si-a primit denumirea dupa forma lui de blana de urs intinsa. Cazare Sovata, Servicii de cazare Sovata, Cazare Pensiuni Sovata, Cazare Vile Sovata, Oferte ieftine de Cazare Sovata.

Compozitia deosebita a apei lacului heliotermic, din cauza concentratiei sale ridicate de sare, in felul ei este unica in Europa. Suprafata lacului este de 40.235 m2, iar adancimea ei maxima de 17,5 m. Temperatura apei variaza cu adancimea: la o adancime de 1,5 m este de 50 – 55 ďż˝C. Apa este deosebit de bogata in clorura de sodiu (NaCl), calciu (Ca), magneziu (Mg), fier (Fe). Continutul ei in sare este atat de mare, incat cei care fac baie in lac, aproape ca sunt sustinuti la suprafata. Concentratia de sare a lacului creste treptat cu adancimea, pana cand ajunge la valoarea de 220 – 300 g /l. Cazare in Baile Sovata, Cazare Pensiuni Sovata.

Indicatii terapeutice: Boli reumatice cronice, reabilitarea starilor post-traumatice, boli ale sistemului nervos, paralizari nervoase periferiale, boli cronice ginecologice, imbolnaviri ale plamanilor si ale cailor respiratorii (exclusiv TBC), boli dermatologice ( de ex. zona zoster).

Contraindicatii: boli contagioase acute, boli de tumoare maligna, leucemie, toate stadiile infectioase, anemie, hemofilie, boli cardiologice si arteriale, hipertensiune, tromboza, tromboflebita, hipertiroidism, graviditate, boli de dependenta.